Dirk možda zaigra u četvrtak u Finiksu

NBA 13. dec 20187:19 > 7:29
Tom Pennington/Getty Images

Dalasov veteran Dirk Novicki bi mogao da odigra prvi meč u sezoni protiv Finiks Sansa u noći između četvrtka i petka.

Kako stoje stvari u Dalasu koji ove sezone ima Luku Dončića, Mevsi ne treba da brinu za budućnost. Zato i Dalas ne žuri sa povratkom Dirka Novickog koji igra svoju poslednju sezonu u jedinom NBA klubu za kog je nastupao. Nemac nije odigrao još nijedan meč u sezoni, a prvi bi mogao da bude u Finiksu protiv Sansa.

Dirk je imao operaciju na skočnom zglobu leve noge i to još na proleće, a oporavak je navodno gotov što je potvrdio i trener Rikl Karlajl. 

Novicki je za utakmicu protiv Atlante koju je Dalas dobio 114:107 prvi put bio pod znakom pitanja. On je inače hteo da prvobitno bude spreman za trening kamp, ali je imao problema već u septembarskim pripremnim mečevima. Upalila se tetiva levog stopala pa je Dirk morao dodatno da odstustvuje. On konačno trenira sa saigračima i moguće je da će uskoro zaigrati i zvaničan meč.

Ritam će biti težak. Poslednji meč sam igrao krajem marta. Niko ne može da pauzira sedam ili osam meseci i da izađe na teren da igra. Biće to proces za mene da igram protiv NBA igrača, posebno ovako brzih kao danas. Trebaće mi nekoliko mečeva da se naviknem“, kazao je Novicki.

Neću igrati 30 minuta, možda ću dobiti priliku pa ćemo videti kako ide“, kaže Nemac koji je 21. sezonu u NBA ligi. 

On ulazi u istoriju po tome što je 21 godinu u istoj franšizi, a taj rekord trenutno drži Kobi Brajant.