Jokić: Ako hoće da me kazne, to će uraditi, ali…

NBA 24. jan 201913:31 > 13:31
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Srpski košarkaš Nikola Jokić tvrdi da nije učinio ništa loše tokom utakmice između Denvera i Jute.

Meč između Denvera i Jute je obeležio je obračun Derika Fejvorsa i Mejsona Plamlija, posle jednog guranja pod košem pred kraj prve četvrtine.

Posle svega, NBA će razmatrati mogućnost da kazni Nikolu Jokića, Garija Herisa i Džamala Mareja, pošto su košarkaši Denvera navodno prekršili pravilo prema kome igračima koji nisu u postavi nije dozvoljeno da napuštaju klupu. Ukoliko se utvrdi da su napravli prekršaj, igračima sleduje suspenzija na jednu utakmicu, a dužni su da plate i 50.000 dolara.

„Mislim da se moj pomoćni trener pobrinuo da niko ne izađe na teren. Siguran sam da su svi igrači bili tamo gde je i trebalo da budu“, kazao je trener Majk Meloun.

Povezano

Jokić je ustao sa klupe i napravio je nekoliko koraka ka mestu gde se dogodio incident. Ipak, nije zakoračio na teren, niti je sukobio i sa kim, pre nego što ga je povukao trener.

„Nisam bio na terenu“, kazao je zbunjeni Jokić. „Zabranjeno je. Nisam bio ni blizu. Ako žele da me kazne, uradiće to, ali ja nisam uradio ništa loše.“

I Haris i Marej su napravili nekoliko koraka, ali nisu otišli tako daleko kao srpski košarkaš.

„To je bila prirodna reakcija. Kada vidite da se tako nešto dešava, želite da se zauzmete za svoje saigrače“, dodao je Haris.

Narednu utakmicu Nagetsi igraju protiv Finiks Sansa u petak.