Oladipova povreda veoma retka, imali su je Parker i Čak

NBA 24. jan 201919:28 > 19:34
Andy Lyons/Getty Images

Najbolji igrač Indijana Pejsersa Viktor Oladipo predvodio je plavo-žute u tekućoj sezoni do veoma dobrog učinka, ali će zbog komplikovane povrede desnog kolena morati da propusti ostatak sezone.

Indijana je u noći između srede i četvrtka u derbiju Istoka svlavila protiv Toronta 110:106, ali je pražnju medija ipak privukla teška povreda prve zvezde tima iz Indijanapolisa.

U Indijani su morali da prihvate veoma loše vesti, a u zvaničnoj saopštenju izjavili su da je Oladipo oštetio tetivu kvadricepsa u desnom kolenu, kao i da će uskoro biti operisan.

Povreda je inače veoma retka, a neki od igrača u NBA koji su je imali u prošlosti su francuski plejmejker Toni Parker, kao i legendarni krilni centar Čarls Barkli. Takođe se navodi da je oporavak od povrede izuzetno naporan i da ona može trajno uticati na eksplozivnost drugog pika sa NBA drafta 2013. godine.

Nakon dobrih, ali ne elitnih igara 26-godišnjeg košarkaša u Orlando Medžiku i Oklahoma Siti Tanderu, Oladipo je eksplodirao u Pejsersima, a 2018. godine bio je učesnik Ol-star susreta, kao i dobitnik nagrade za igrača koji je najviše napredovao.

U tekućoj sezonio u proseku je kao starter na 36 mečeva postizao 18,8 poena uz 5,6 skokova i 5,2 asistencije. Prethodna sezona bila mu je ubedljivo najbolja u karijeri, a u proseku je postizao nešto više od 23 poena po susretu.