Dejvis će teško u Lejkerse, sa Pelikansima završio?

NBA 31. jan 201910:37 > 10:56
Chris Graythen/Getty Images

Nju Orleans Pelikansi imaju rok do 7. februara da ispune želju Entonija Dejvisa da bude trejdovan u neki drugi tim, a kako pišu američki mediji dogovor između igrača i ove franšize je sve manje verovatan.

Nedavno je Entoni Dejvis obavestio franšizu Pelikansa da želi trejd. Franšiza iz Nju Orleansa je poručila da je razočarana Dejvisovim stavom, a kako stvari stoje moguće je da ni on ni Pelikansi neće popustiti u ovoj situaciji. 

To bi značilo da je Dejvis odigrao već svoj poslednji meč za Nju Orleans i da će o mogućem trejdu biti razgovora tek na leto. Na taj način Pelikansi neće rizikovati Dejvisovu potencijalnu povredu, a takođe će sačekati mogući trejd sa Boston Seltiksima koji nije moguć pre leta. Takođe Pelikansi bi mogli dobro da prođu i na draft lutriji, pa bi draftovanje Ziona Vilijamsona bio veliki korak u izgradnji novog tima Nju Orleansa. 

Sa druge strane američki novinari pišu i da Pelikansi uopšte nisu zaitneresovani za trejd sa Lejkersima. Tim iz Los Anđelesa bi za Dejvisa morao da ponudi veliki paket koji uključuje mlade igrače Lozna Bola, Kajla Kuzmu, Ivicu Zupca i buduće pikove prve runde. Ipak generalni menadžer Nju Orleansa Del Demps verovatno neće odgovarati na ovakve ponude, a iz tima iz Luizijane su već poručili da neće žuriti sa trejdovanjem Dejvisa.