Tim decenije: Kari, Lebron, Harden…

NBA 6. avg 20195:20 > 5:20
NBA

Stef Kari, Džejms Harden, Lebron Džejms, Kevin Durent i Kavaj Lenard čine prvu petorku protekle decenije.

Uzimajući u obzir rezultate od sezone 2009/10. pa sve do kraja 2018/19. stručnjaci i analitičari sa zvaničnog portala NBA.com i NBA TV izabrali su igrače koji su obeležili minulu deceniju.

Na osnovu svega pokazanog u poslednjih deset godina, u prvi tim su izabrani Stef Kari, Džejms Harden, Lebron Džejms, Kevin Durent i Kavaj Lenard.

U objašnjenju se ističe da je Kari promenio igru u minuloj deceniji, te da se probio kao jedan od najboljih ‘trojkaša’. Harden je poneo zvanje najkorsnijeg igrača, a postao je i košarkaš koji je u najviše utakmica postigao 50 ili više poena. Lenard je mesto u prvoj petorci zavredio kao dvostruki MVP finala i jedan od najboljih igrača odrane. Durent, koji je takođe dva puta dobio pojedinačno priznanje u finalima, istakao se kao igrač koji je u proseku postizao najviše poena u poslednjih deset godina (28). Za Lebrona se navodi da je postao lice lige u tom periodu, o čemu svedoči podatak i da je tri puta bio MVP.

U drugom timu našli su se Kris Pol, Rasel Vestbruk, Entoni Dejvi, Blejk Grifin i Karmelo Entoni. Treći tim decenije čine Dvejn Vejs, Kobi Brajant, Pol Džordž, Lamarkus Oldridž i Janis Adetokumo.

Kako se navodi, nije reč o zvaničnim priznanjima od strane najjače lige sveta.