Bajnam ne igra ove sezone

NBA 19. mar 201310:44 > 11:23
Mnogo su očekivali u Filadelfiji kada su u trejdu sa Lejkersima, Denverom i Orlandom dobili Endrjua Bajnama, ali su se svesno kockali dovođenjem često povređenog igrača.

Bajnam je u grad „bratske ljubavi“ stigao sa hroničnom povredom kolena, očekivalo se da zaigrao posle Ol-star vikenda, ali će definitivno propustiti i ostatak sezone.

Malerozni centra, dovoljno talentovan da bude možda i najbolji u ligi, moraće na operacije oba kolena.

„Tužno je. Bila je ovo teška godina za franšizu, i teška godina za Endrjua. Mogu samo da zamislim šta mu prolazi kroz glavu sada. Nadam se da ćemo ga zadržati kao igrača“, rekao je trener 76ersa Dag Kolins.

Tako su Siksersi „bacili“ 16,1 miliona dolara na poslednju godinu Bajnamovog ugovora, koji će od jula biti slobodan igrač.

Nesrećnom 25-godišnjem centru veliku podršku pružili su bivši saigrači iz Los Anđelesa, Meta Vorld Pis (Ron Artest) i Pau Gasol.

„Siguran sam de će biti u redu, jer je još mlad. Ima dovoljno vremena da igra i dobije dobar ugovor. Igrao je jako kod nas, to je cena koju moraš da platiš da bi osvojio dva prstena“, rekao je Vorld Pis.

Bajnam je u avgustu napustio Lejkerse u trejdu koji je u Los Anđeles doveo Dvajta Hauarda, a prošle sezone prosečno je beležio 18,7 poena uz 11,8 skokova po meču.

„Želim mu brz oporavak. Bila je ovo teška, teška sezona za njega. Konačno je imao dobru godinu iza sebe, sjajnu godinu. Nadao sam se da će biti ključan igrač njihovog tima, to se jednostavno nije dogodilo“, rekao je Gasol.

Author: AK