Raduljica na meti Milvoki Baksa

NBA 2. apr 20139:21

NBA liga još od 2007. godine čeka na srpskog novajliju.

Taj najduži post od kada se sa FIBA dogovorila o spuštanju rampe za uvoz košarkaša trebalo bi ovog leta da bude prekinut, a Miroslav Raduljica je jedan od naših košarkaša koji bi mogao da krene preko Atlantika.

Milvoki, koji u sastavu ima dva centarska veterana Samjuela Delambera i Džoa Przibilju (na leto im ističu ugovori), želi „svežu krv“ u reketu. Na listi prioriteta je naš centar koji, posle startnog uhodavanja, pruža sve bolje partije u Azovmašu.

Važi za jednog od košarkaški najobrazovanijih evropskih igrača, sa odavno potvrđenim potencijalom, zbog čega od 2007. i SP u Novom Sadu za igrače do 19 godina intrigira NBA ekipe.

Ostaje da se vidi kako će na sve to reagovati Anadolu Efes, s kojim Raduljica ima ugovor do leta 2015. Ali, turski klub koji ga je treću sezonu zaredom poslao na pozajmicu (Alba, Partizan i Azovmaš) mora do polovine juna da se izjasni da li želi da „pokupi“ poslednje dve godine saradnje.

Ukoliko se odluče za taj potez, Raduljica bi mogao put NBA uz adekvatno obeštećenje, a u suprotnom, ako se Efes odluči da ga oslobodi obaveza, naš centar bi postao slobodan igrač.

Author: Novosti.rs