Rodman: LBJ bi bio prosek 90-ih

NBA 8. jun 201310:21 > 11:31
Legendarni NBA igrač Denis Rodman, jedan od najboljih skakača u istoriji lige, smatra da bi LeBron Džejms bio prosečan igrač u njegovo vreme.

Popularni „Crv“ veruje da aktuelni šampion Majami Hit ne bi mogao da se nosi sa njegovim Čikago Bulsima iz 1990-ih.

„Ne može da se poredi. Da je LeBron igrao krajem 80-ih i početkom 90-ih, bio bi prosečan igrač. Ono što je Majk radio je harizma, LeBron to nema“, rekao je Rodman koji je ipak istakao da se divi MVP-ju lige.

„Nemojte da me shvatite pogrešno, on je sjajan igrač, paklen. To mu priznajem. Ali meni su Skoti (Pipen) i Majkl verovatno dva najbolja igrača koja sam video“, rekao je Rodman kojem se ne sviđa što se Džejms konstano poredi sa Džordanom.

„Muka mi je od toga što ljudi stalno porede Džejmsa sa Džordanom. To je bila druga era. Majkl je igrao kada si mogao da udaraš ljude, obaraš ih, šutiraš slobodna bacanja i nastaviš dalje. LeBron ne može to. Danas on može samo da se žali zbog faula. Oni se samo žale“, oštar je Rodman u vezi sa današnjim kriterijumom suđenja i igre.

Džejms trenutno igra treće finale u nizu sa Majamijem, sa kojim je prošle sezone osvojio prvu titulu. Rodman veruje da bi njegovi Bulsi lako savladali Hit.

„To ne bi bilo takmičenje. Hit je talentovaniji nego što smo mi bili, ali smo mi imali pametnije igrače. To je jedina stvar koju smo imali, pametniji igrači. Boša bih lako izbacio iz igre. To ne bi bio problem. A kako bi se Dvejn Vejd nosio sa Skotijem Pipenom? Stvarno? On bi i LeBrona lako čuvao. A kako da čuvaš Džordana i Pipena?“, rekao je Rodman.

Author: AK, B92