Majami-San Antonio G6 03:00

NBA 18. jun 201322:26 > 22:38
Da li će se NBA sezona završiti noćas ili će se ova serija okončanti sedmom, odlučujućom utakmicom, koju kvalitetom i dramatikom za sada svakako zaslužuje.
San Antonio dolazi u Majami sa prednošću od 3-2 i može da okonča ovu seriju i da započne novu seriju pitanja o jačini Majamija.  Ono što razdvaja ove dve ekipe je igra epizodista u dosadašnjem toku finala. Da su velike trojke dobre, to se podrazumeva, ali epizodisti San Antonija briljiraju u ovoj seriji. Tu se pogotovo misli na Denija Grina, bivšeg igrača Union Olimpije, koji je oborio rekord po broju postignutih trojki u finalu.
U neverovatnoj seriji u regularnoj sezoni, Hit je imao tri poraza u tri meseca i umalo nisu oborili rekord Lejkersa od 33 uzastopne pobede. Sada su izgubili tri puta u nedelju dana i moraće da pokažu da li su zaista veliki.
„Radujemo se izazovu. Ovo je šansa da pokažemo ko smo i šta smo“, kratko i jasno je rekao Lebron Džejms. 
Ako San Antonio dobije jedan od sledeća dva meča, Sparsi će imati skor od 5-0 u finalu. Bez poraza su samo Čikago Bulsi, koji imaju 6-0 u fnalima, a suvišno je spominjati ko je predvodio taj tim. Bila bi to kruna jedne od najboljih generacija u istoriji košarke.
„Naše radno vreme još nije završeno. Nastavićemo da radimo ono što smo radili do sada u finalu i nadamo se prstenu. To bi bio savršen kraj savršene sezone“, rekao je Deni Grin, koji bi u tom slučaju verovatno bio i MVP finala.
Inače, do sada se tri puta u istoriji NBA desilo da jedan tim gubi 3-2 pa dobije šestu i sedmu utakmicu kod kuće. Dva puta su to uradili Lejkersi (1988 i 2010) a jednom Hjuston Rokitsi (1994). Uživajte uz komentar Darka Plavšića i Srđana Radojevića!

Author: BJ