Embid: Jokić MVP, a bio je šesti! Kriterijumi se menjaju

NBA 27. mar 202322:03 komentara
Kyle Ross-USA TODAY Sports

Džoel Embid je u izjavi za Atletik poručio da se kriterijumi za izbor najkorisnijeg igrača NBA lige stalno menjaju, a dodaje i da ga ne zanima mnogo da li će biti izabran za MVP.

Već dve godine Nikola Jokić je MVP NBA lige. Iako Denver nije ni blizu borbe za šampionski prsten srpski centar je proglašen za najboljeg ponajviše zbog toga što Nagetsi ne bi bili ni blizu pozicije na kojoj su završili da nema Jokića. Sada Jokić ima skoro u proseku tripl-dabl i Denver je prvi na Zapadu. To sada nije dovoljno da Jokić nedvosmisleno bude MVP, a američka javnost u prvi plan sada gura Džoela Embida.

Pred direktan okršaj ove dvojice centara sve je više priče o tome da igrač Siksersa treba da dobije nagradu.

„Kriterijumi se menjaju. Ako pričamo o poslednje tri sezone kada sam ja bio kandidat, prvo su mi rekli da nisam igrao dovoljno. Prošle godine sam igrao dovoljno, bio najobolji poenter, ali očigledno je Nikola zaslužio nagradu. Ali opet bio je MVP kao šesti na ZApadu. Opet ove godine sam najbolji poenter, dobar u defanzivi… Trebalo bi da budem u najboljoj defanzivnoj petorci. Ne zanima me, ali svake godine je nešto“, kaže Džoel Embid za Atletik.

On je takođe rekao da napredna statistika i različite analize nemaju nikakve poente. Smatra i da nije pod pritiskom.

„Zanima me samo pritisak koji stavljam na sebe da pobedim. LJudi pričaju o tome ko ima veći pritisak i hoće da tu pričaju o meni. Nisam ja na toj listi. Nisam dvostruki MVP, nikad nisam bio u prvom timu NBA lige, nikad ništa nisam osvojio. Zašto je pritisak na meni da uradim nešto kad ima igrača koji su dva puta bili MVP, gomila je MVP-jeva i još nisu ništa uradili“, poručio je Džoel koji je mislio na Jokića u ovom odgovoru.