Gober: Sjajan osećaj pobediti tim sa najboljim igračem sveta

NBA 20. maj 20246:28 2 komentara
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Minesota je pobedila Denver u sedmoj utakmici i izborila plasman u konferencijsko finale posle 20 godina. Bilo je dosta junaka u pobedničkom timu, a jedan od njih bio je Rudi Gober.

Iako ponovo proglašen najboljim defanzivcem lige, Francuz je mnogo osporavan posebno kada igra protiv Nikole Jokića. Sada se on ipak našao na pobedničkoj strani.

NBA

Jokić: Bili su gladniji i bolji tim

Denver i Jokić ostali bez krune: Minesota u finalu Zapada

Tišina u MSG, polomljena šaka, Pejsersi idu u finale

– Sjajan je osećaj pobediti takav tim, neverovatan tim, šampionski tim, sa najboljim igračem sveta. Osećaj je mnogo dobar – rekao je Gober.

Francuz je možda i prelomio utakmicu sjajnim pogotkom na isteku napada iz veoma teške pozicije.

On je uz Karla Entonija Taunsa i Džejdena Mekdenijelsa bio jedan od „tihih heroja“ a onaj od koga se najviše očekivalo Entoni Edvards dosta vremena se nalazio, ali i on je pogodio bitnu trojku tri minuta pre kraja za +10.

– Bilo je teško, jer nikako nisam nalazio ritam. Morao sam da verujem saigračima. Morao sam da donosim prave odluke. Ima nekoliko načina kako da dobijete košarkašku utakmicu. Ja nisam jednodimenzionalan, nisam samo napadač. Ja sam neko ko može da zaključa i njihovog najboljeg beka. Mislim da sam u četvrtoj četvrtini to i uradio sa Džamalom (Marejem). Upravo ta odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini okrenula je utakmicu.

Minesota se u finalu Zapada sastaje sa Dalasom i imaće prednost domaćeg terena.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare