I Bredli Bil je antivakser, ali može da igra za Vizardse

NBA 28. sep 202113:44 13 komentara
AP Photo/Nick Wass

Košarkaš Vašington Vizardsa Bredli Bil nije išao na Olimpijske igre u Tokiju zbog toga što se zarazio koronavirusom pred turnir. Ipak to mu nije bio dovoljno ubedljiv argument da se vakciniše protiv korone, a sada takođe pred medijima priča o tome da vakcinisanje nije neophodno.

Problem nevakcinisanih košarkaša u NBA ligi je sve veći. Posle Endrjua Viginsa iz Voriorsa i Kajrija Irvinga iz Netsa, Bredli Bil je takođe igrač koji odbija da se vakcinom zaštiti od zaraze koronavirusom. Za razliku od Viginsa i Irvinga on će moći da prisustvuje treninzima i utakmicama Vizardsa. Vašington naime dozvoljava osobama da uđu u halu u slučaju da nisu vakcinisani za razliku od San Franciska i Njujorka, ali uz obavezno nošenje maske.

Bredli Bil poručuje da ne želi vakcinaciju i da su razlozi za to lične prirode, ali takođe ima svoje mišljenje o tome zašto je loše vakcinisati se.

Pitao bih one koji su se vakcinisali, zašto i dalje dobijaju kovid? I dalje možeš da dobiješ kovid iako si vakcinisan„, tako da…

…tako da Bil treba da zna i da je normalno da i vakcinisani dobiju kovid, ali i da posledice i tegobe nisu takve kao kod  onih koji nisu zaštićeni. Ipak o tome Bredli nije govorio.

Ne mislim da iko može da te pritiska da radiš neke stvari ili da ti stavlja bilo šta u telo. Nas na neki način pritiskaju. Na kraju krajeva pričaću o tome sa svojom porodicom„, poručio je Bil.

NBA liga inače ni na koji način ne traži od košarkaša da se vakcinišu, ali oni koji su vakcinisani dobijaju veliki broj benefita. Tako ne moraju da nose maske u hali ili u toku bilo kakvih aktivnosti, ne moraju u karantin ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženim, a ne moraju ni da rade česte PCR testove.

U NBA ligi inače je do sada vakcinisano 90 odsto igrača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare