Janis ne misli da je najbolji igrač na svetu, zna ko jeste

NBA 27. sep 20220:21 3 komentara
Janis Adetokumbo
Guliver Image/AP Photo/Matt Slocum

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo ima 27 godina, a već je osvojio dve MVP nagrade u NBA, titulu šampiona i priznaje za najkorisnijeg igrača finala. Međutim, Atinjanin i dalje ne smatra da je najbolji igrač na svetu, a novinarima je objasnio koje kriterijume on koristi da bi odredio najboljeg.

Najbitniji za Adetokumba je timski uspeh, pa zbog toga smatra da je plejmejker aktuelnih šampiona Golden Stejt Voriorsa Stefen Kari najbolji igrač na svetu trenutno.

NBA:

„Da li mislim da sam jedan od najboljih igrača u ligi u smislu da svom timu donosim efikasnost kojom može da dođe do pobeda? Da, mislim da je to tačno. Dovoljno sam zreo da to shvatim. Da li mislim da sam najbolji igrač na svetu? Ne. Mislim da je najbolji na svetu onaj igrač koji je ostao na vrhu posle svih mečeva, igrač koji je odveo svoj tim do poslednje prepreke i pomogao im da osvoje titulu“, objasnio je svoje razmišljanje Janis Adetokumbo.

„Pre dve godine, kada smo mi uspeli u tome i postali prvaci, govorio sam sebi kada bih otišao na spavanje ‘Možda sam ja najbolji na svetu.’ Ali sada ne mislim to. Moje mišljenje je da je najbolji onaj koji pobedi na kraju. Kada igram stoni tenis sa svojom braćom i majkom i pobedim ih sve, onda sam najbolji. Ako odigrate dobro, ali ne pobedite, onda ne možete da budete najbolji jer je neko drugi pobednik“, kazao je as Milvoki Baksa.

„Trenutno mislim da je najbolji igrač na svetu Stef Kari. Dok se ne pojavi sledeći“, zaključio je grčki reprezentativac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare