Jokić: Reprezentacija – san svakog srpskog igrača!

NBA 4. jun 202310:02 10 komentara
Nikola Jokić
Reuters/Kyle Terada-USA TODAY Sports

Srpski centar Nikola Jokić igra fantastično u tekućem NBA plej-ofu i sa svojim Denver Nagetsima vodi 1-0 u finalnoj seriji doigravanja. U subotu uveče po lokalnom vremenu tim iz Kolorada održao je konferenciju pred drugu utakmicu finala, a Jokiću su američki mediji postavljali pitanja i u vezi sa reprezentacijom Srbije.

Jokić je dobio pitanje koliko se uzbuđenje i odgovornost igranja u reprezentaciji Srbije razlikuju od uzbuđenja i odgovornosti tokom nastupa za Denver Nagetse.

Povezano:

„Razlikuje se. Kada igrate za Srbiju uključeno je više emocija, adrenalina… Čitava država navija za vas i to je san za svakog igrača iz Srbije – da igra za reprezentaciju. Rekao bih da tu ima malo više pritiska… Zapravo, nije to prisitak, više su emocije u pitanju. Svega ima pomalo više“, rekao je Nikola Jokić.

Jednog novinara je zanimalo i kako bi Jokić ocenio svoj nastup u odbrani tokom plej-ofa.

„Prijatelju, mislim da treba da dobijem neku nagradu. Šalim se… Ne radi se samo o meni, ceo tim je zaslužan za dobru odbranu. Majami nam je u prve tri četvrtine ubacio 65 ili 68 poena – to je sjajano. Međutim, u četvrtoj su nam dali više od 30. Kada Denver kolektivno igra dobru odbranu, onda sam i ja dobar, ali kada ne igramo dobru odbranu, ne igram je ni ja. Koliko je dobar tim u odbrani, toliko sam dobar i ja – recimo to tako“, poručio je Jokić.

Druga utakmica serije Denver – Majami igraće se u „Bol areni“ od 2.00 u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu.

Reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo, koje počinje 25. avgusta, a „Orlovi“ će sve vreme turnira provesti u Manili. Jokić je igrao za nacionalni tim na Olimpijskim igrama 2016. godine, Svetskom prvenstvu 2019. i Evrobasketu 2022. godine.

Nikola Jokič
Photo by Jurij Kodrun/Getty Images