Kanter o Lebronu: Ima 38 hiljada poena, ali nula principa

NBA 8. feb 202317:54 9 komentara
Enes Kanter
Avalon.red / Avalon via Guliver

Turski košarkaš Enes Kanter od 2022. godine nema profesionalni angažman, ali je više nego angažovan kada je aktivizam na društvenom planu u pitanju. Čovek koji je u nemilosti aktuelnog režima u Turskoj u prošlosti je oštro kritikovao Lebrona Džejmsa zbog činjenice da nije negativno nastrojen prema Kini i Komunističkoj partiji te države. Od svog stava nije odustao ni u noći u kojoj je košarkaš iz Ohaja došao do jednog od najvećih ostvarenja u istoriji košarke.

Džejms je na vrhu večne liste poentera regularne NBA sezone pretekao Karima Abdul-Džabara, a tim povodom dobio je pregršt čestitki iz košarkaškog sveta.

Povezano:

Međutim, drugačije mišljenje imao je nekadašnji reprezentativac Turske, koji je zbog podrške Fetulahu Gulenu persona non grata u svojoj domovini.

“38.388 poena. Nula morala. Nula vrednosti. Nula principa. Nula saosećanja. Jedno klanjanje Kini. Čestitam ‘Kralju Džejmsu’. Ljudi se ljute kada govorim istinu jer sam ja jedini sportista koji govori istinu. Nije me briga za vaše sponzorske ugovore i vaš prljavi novac. Mene Komunistička partija ne može da kupi. Ne očekujte da vas podržavam jer vaše patike bukvalno prave deca-robovi”, tvitovao je Enes Kanter, poslednjih godina poznat i kao Enes Kanter Fridom usled promene imena.

Kanter, između ostalog, Džejmsu zamera ćutanje tokom afere u kojoj su odnosi NBA i kineskih vlasti drastično zahladneli. To je bila posledica podrške koju je Deril Mori, tada prvi čovek Hjuston Rokitsa, pružio protestima u Hog Kongu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare