Kari o Kleju i Drejmondu: Ne mogu da se zamislim bez njih

NBA 17. apr 202410:54 0 komentara
AP Photo/Jed Jacobsohn via Guliver image

Golden Stejt je završio sezonu u prvoj rundi plej-ina. Franšiza koja je pre samo dve godine uzela novi šampionski prsten ni izbliza nema šampionski štof i utisak je da su slavni dani prošlost. Sezone Kleja Tompsona i Drejmonda Grina posebno govore tome u prilog.

Klej Tompson je imao ubedljivo najlošiju sezonu, mučio se sa šutem a sve se najbolje videlo u meču sa Kingsima u noći ponedeljak na utorak kada nije uspeo da ubaci šut iz igre. Drejmond je tokom sezone pravio razne probleme, bio je suspendovan zbog tuče i zaista deluje kao da se dinastija porazom od Kingsa užurbano gasi.

„Ne mogu da vidim sebe bez te dvojice. Svhatam da se ova liga menja i da nema toliko stvari koje mogu da traju. Nećemo igrati zauvek, iskusili smo toliko toga zajedno. Opet znam da oni hoće da pobeđuju, ja hoću da pobeđujem i to me najviše brine“, rekao je Stef Kari posle poraza od Sakramenta.

„Teška je bila cela sezona. U poslednja dva meseca smo se stavili u poziciju u kojoj smo sada. Dobiješ jedan meč pa još jedan i onda smo tamo gde smo od početka hteli da budemo. Međutim mi idemo kući. Definitivno furstrira, razočaravajuće je“, dodao je najbolji igrač Golden Stejta.

O zabrinjavajućoj igri Kleja Tompsona pričao je i trener ekipe Stiv Ker. Tompson je imao tek 18 poena u proseku ove godine što je najmanje još od sezone 2012/13. Šut za tri mu je tek drugi put u karijeri bio ispod 40 odsto, a jedini put kada mu se to desilo pre ove sezone je bilo kada se vraćao posle teške povrede.

„Treba nam Klej nazad. Znam da mu je ovo bilo teško veče ali on mnogo znači nama, u tom pravljenju prostora. Njegovo prisustvo mnogo znači za tok napada. Ima još dobrih godina pred sobom i hoćemo da se vrati. On mnogo znači franšizi i dobar je igrač i očajnički nam treba“, rekao je trener „ratnika“ Stiv Ker.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!