Ker o ubijenoj deci: Dosta mi je, kada ćemo uraditi nešto?

NBA 25. maj 202210:58 > 10:59 4 komentara
AP Photo/Tony Gutierrez via Guliver image

Ekipa Stiva Kera nije pobedila u utorak. Izgubili su od Dalasa četvrti meč finala Zapada, ali trenera Golden Stejta to uopšte nije brinulo. Logično birnulo ga je to što je osamnaestoro dece ubijeno u Teksasu i to u školi.

Stiv Ker je rekao da ne želi da priča o košarci pre početka meča Golden Stejta i Dalasa. Rekao je da košarkaške teme nisu bitne.

„Od kako smo imali šuterski trening, 14 dece je ubijeno na 400 milja odavde. Ubijen je nastavnik. U poslednjih deset dana ubijeni su stariji tamnoputi ljudi u Bafalu, azijski vernici u Južnoj Kaliforniji i sada su ubijena deca u školi“, rekao je Stiv Ker.

„Kada ćemo uraditi nešto? Umoran sam od toga da dolazim ovde i izjavljujem saučešće ožalošćenim porodicama. Umoran sam od minuta ćutanja. 50 senatora odbijaju da glasaju o zakonu koji bi zabranio nošenje oružja. Dom predstavnika ga je izglasao pre nekoliko godina. To stoji dve odine. Postoji razlog zašto ne glasaju za to, da bi održali moć. Pitam senatore koji su odbili da glasaju za zakon, da li će skloniti svoju žeđ za moći ispred života dece, starijih i vernika? Tako to izgleda sada. Dosta mi je“, rekao je Stiv Ker.

„Ne možemo sada da sedimo ovde i da samo čitamo o tome i da posle toga navijamo. Igraćemo utakmicu, ali 50 senatora nas drži u zatočeništvu. 90 odsto nas želi taj zakon, a 50 senatora nas drži kao taoce. Neće da glasaju za taj zakon jer žele da zadrže svoju moć. To je patetično. Dosta mi je“.