Klej trenira sa kontaktom, vraća se u decembru ili januaru

NBA 3. nov 202113:22 > 14:18 1 komentar
AP Photo/Jeff Chiu

U podkastu koji je posvećen Golden Stejt Voriorsima Entoni Slejter iz Atletika je govorio o svojim saznanjima o Kleju Tompsonu i njegovom povratku na parket. Kaže da ga za sada Voriorsi čuvaju od očiju javnosti, ali da on uveliko trenira sa kontaktom.

Klejovi problemi su počeli 2019. godine. U finalnoj seriji sa Toronto Reptorisma najbolji šuter Voriorsa je povredio prednje ukrštene ligamente kolena. Odmah iza toga je produžio ugovor sa timom na još pet sezona, ali od tada i dalje nije zaigrao na jednoj utakmici. Operisao se i u toku oporavka je ponovo povređen. Ovoga puta je pokidao ligament Ahilove tetive.

Entoni Slejter kaže da se ovoga puta Tompson oporavlja bolje i da je još uvek na individualnim treninzima.

Čuo sam da je radio neke treninge dva na dva sa kontrolisanim kontaktom. Očekujem da se za koju nedelju u potpunosti vrati treninzima i da je negde cilj da zaigra sredinom decembra. 25. novembra će biti godinu dana od operacije Ahilove tetive. Rekao je tada da se neće vratiti u narednih godinu dana. Mislim da će najranije biti na terenu sredinom decembra, ali neće im smetati ni ako ga ubace u januaru„, rekao je Slejter.

On je dodao da će Tompson biti odmah odličan na šutu za tri poena i da tu neće imati nikakav problem. Takođe je u podkastu pričao o budućnosti Voriorsa, kao i o potencijalnom trejdu za Bena Simonsa.

Voriorsi predvođeni Stefom Karjiem imaju skor 5-1 na početku sezone i jedino je Juta ispred njih na Zapadu.