Koliko novca Kajri gubi zbog odbijanja da se vakciniše?

NBA 4. okt 202119:45 25 komentara
Kajri Irving
Guliver Image / LAP20180616288

NBA i Udruženje NBA igrača postigli su dogovor, prema kojem će svaki igrač koji zbog toga što nije vakcinisan propusti utakmicu biti finansijski kažnjen određenom svotom u skladu sa visinom tog ugovora.

Pogođeni ovom merom su igrači timova koji nastupaju u Njujorku i San Francisku jer su u ovim gradovima na snazi mere koje ne dopuštaju ulazak u halu bez dokaza o vakcinaciji.

NBA i vakcinacija:

Njujork Niksi su objavili da su svi članovi njihove organizacije u potpunosti vakcinisani, a Golden Stejt Voriorsi su imali problem sa Endruom Viginsom, koji nije želeo da primi vakcinu protiv kovida 19. Ipak, u ponedeljak je javljeno da je krilni košarkaš dobio prvu dozu vakcine protiv virusa i da će biti u sastavu tima na početku sezone.

To znači da će ovaj zdravstveni protokol naštetiti samo Bruklin Netsima, čiji plejmejker Kajri Irving često izjavljuje da nema nameru da primi vakcinu. ESPN prenosi da će Irving za svaku utakmicu na domaćem terenu na kojoj ne bude igrao izgubiti oko 380 hiljada dolara, što će na sezonskom planu iznositi vrtoglavih 15 miliona dolara.

Njegova plata za predstojeću sezonu, koja počinje 19. oktobra, iznosi nešto manje od 35 miliona dolara.

Generalni menadžer „Mrežica“ Šon Marks nije želeo da komentariše to da li će 29-godišnji Irving, sedmlostruki NBA Ol-star, pristati na to da bude vakcinisan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare