Lau: Tejtum i Braun na tragu Šeka i Kobija

NBA 18. jun 202414:46 0 komentara
Jaylen Brown, Jayson Tatum
Dylan Buell/Getty Images

Renomirani novinar Zek Lau smatra da je ekipa Boston Seltiksa, koja je prethodne noći osvojila titulu pobedivši Dalas Maverikse 4-1 u finalnoj seriji, ima potencijala da bude najbolja u novijem razoblju NBA šampionata.

Najčitanije: 

Panter se emotivno oglasio povodom odlaska iz Partizana

Reakcije na rastanak Kevina Pantera i Partizana

Jelenu Dokić sada kritikuju zato što je smršala

Lau je za ESPN izneo opširnu analizu ekipe koja je u glavni grad Masačusetsa donela 18. trofej pobedom nad Maveriksima 106:88. Okosna tačka bio mu je tandem Džejson Tejtum/Džejlen Braun. Tejtum (27) je triput uzastopce izglasan za mesto u najboljoj petorci lige, dok je Braun (26) bio MVP finala, a u ligaškom delu je odigrao impresivnih 70 utakmica i na svakoj od njih bio je u startnoj postavi.

“Boston možda nema tradicionalne centralne figure za MVP priznanje. Tejtum je završio šesti posle glasanja, a nikad se nije kotirao iznad četvrtog mesta. Ipak, ukoliko se Braunov uspon bude nastavio, Boston će moći da se pohvali dvojicom od najboljih 10 ili 12 igrača šampionata u narednim sezonama”, smatra Lau, uz ocenu da Tejtum verovatno nije dosegao zenit.

Iskusni novinar je ovu ekipu uporedio sa Los Anđeles Lejkersima u doba Šekila O’Nila i Kobija Brajanta. Za poređenje je izdvojio sezonu 1999/2000, prvu od tri uzastopne šampionske. Takođe, Lau je ukazao na sličan bilans pobeda i poraza u ligaškom delu sezone, ali i da su Kelti u ovom slučaju imali manje poraza u doigravanju, kao i bolju koš razliku.

Pročitajte još

“Jedina slaba tačka im je konkurencija posle ligaškog dela, tačnije stanje stvari na Istoku i nepotpuno jasan osećaj da su bili i delovali ranjivije u odnosu na NBA gigante u prošlosti. U napadu su težili neorganizaciji, delom zato što nemaju superzvezdu besmrtnog ranga zaslužnog za titule”, ceni Lau.

Lau nije izostavio da pomene ostatak ekipe. Uz izuzetak Ala Horforda, naglasio je da Boston uglavnom čine mladi pojedinci kojim ugovori neće isteći uskoro. Ipak, on to vidi kao mač sa dve oštrice.

“Pregovori sa Tejtumom i Derikom Vajtom trebalo bi da prođu glatko, a možda će da bude nategnutije sa Semom Hauzerom i Kristapsom Porzingisom. Ekipa će postati preskupa, ali svako živi da ima takav tim”, istakao je Lau, uz blago izmenjenu verziju izreke “plati, pa se klati”.

PRIČA O “LOGO MENU”

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!