„Lebronov stav o vakcinaciji? Smešno, razočaran sam!“

NBA 4. okt 202118:40 > 18:41 komentara
LeBron James
REUTERS / Robert Hanashiro-USA TODAY Sports

U toku su pripreme za novu NBA sezonu, a tema koja privlači ubedljivo najviše pažnje je to da li će se neki od igrača vakcinisati. Mnogi su čekali stav najpopularnijeg igrača lige Lebrona Džejmsa po ovom pitanju, a turski centar Enes Kanter nije zadovoljan onim što je čuo od „Kralja Džejmsa“.

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa izjavio je da su se on i njegova porodica vakcinisali, ali da neće promovisati vakcinu i ubeđivati druge igrače da treba da je prime.

Vakcinacija i NBA:

Kada sam čuo šta je Lebron izjavio bio sam razočaran. To što je on rekao je smešno. Lebron je jedno od lica lige i trebalo bi da bude taj koji će reći: ‘Slušajte, svi, ja sam se vakcinisao. Ohrabrio bih sve, moju zajednicu, ljubitelje košarke, čak i one koje ne zanimaju košarka i sport da se vakcinišu jer to spasava živote. Nisam mogao da verujem da je ono izjavio. Nadam se da će se edukovati o vakcinaciji i potom inspirisati više ljudi u svojem okruženju da se odluče na isti potez“, izjavio je 29-godišnji Enes Kanter.

Enes Kanter, Turčin rođen u Cirihu, u NBA je od 2011. godine, a pre povratka u Boston proteklog leta igrao je za Jutu, Okhlahomu, Njujork i Portland u dva mandata. Zbog kritika na račun režima Redžepa Tajipa Erdogana i podrške Fetulahu Gulenu zabranjen mu je ulazak u Tursku, gde njegova porodica i dalje živi.

NBA sezona počinje 19. oktobra, a titulu će braniti Milvoki Baksi, koji su u finalu prošlosezonskog plej-ofa bili bolji od Finiks Sansa.