Legenda kao malo koja druga: Pop u penziji na kraju sezone?

NBA 10. okt 202119:22 1 komentar
Greg Popovič
Guliver Image / AP Photo/Eric Gay

Legendarni trener San Antonio Sparsa Greg Popovič mogao bi da završi fantastičnu karijeru na kraju sezone, prenosi američki „Bličer riport“. Petostruki NBA šampion nije davao konkretne izjave o nastavku kolosalne karijere prethodnih meseci, ali je govorio da je srećan što u tekućoj sezoni ima priliku da vodi podmlađeni sastav „Mamuza“.

Slavni trener ima 72 godine, a šef struke tima iz Teksasa je od 1996. godine.

NBA:

Bličer riport govori o potencijalnim zamenama na klupi Sparsa, a najizgledniji naslednik čuvenog trenera mogao bi da bude njegov nekadašnji asistent Vil Hardi. Spominjali su se i legendarni košarkaški San Antonija Tim Dankan i Emanuel Đinobili, kao i Popvičeva sadašnja pomoćnica Beki Hemon, za koju se smatra da bi u narednom godinama mogla da postane prva žena glavni trener jednog NBA tima u istoriji.

Popovič je triput dobijao nagradu za trenera sezone u NBA – 2003, 2012. i 2014. godine, a u četiri navrata je vodio tim na Ol-star utakmici. Trenuto je treći na večnoj listi trenera po broju pobeda u istoriji NBA – ostvario ih je čak 1.310, a do trijumfa je došao na 66,7 odsto duela. Ispred njega su po broju pobeda samo Don Nelson i Leni Vilkens.

Osim toga, Popovič je kao selektor reprezentacije SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio i zlatnu medalju za svoju državu.