Maksiju nagrada za sportsko ponašanje NBA lige

NBA 17. maj 202422:21 0 komentara
Elsa/Getty Images

Tajriz Maksi, bek Filadelfije, proglašen je za dobitnika NBA nagrade "Sportsmanship Award" koja se dodeljuje za sportsko ponašanje za sezonu 2023-24.

povezane vesti

Nagrada „Sportsmanship Award“ dodeljuje se od 1995. igraču koji najbolje predstavlja ideale sportskog ponašanja na terenu.

Svaki od 30 NBA klubova nominuje svog kandidata za nagradu, a vođstvo lige potom skrati spisak na šest kandidata, tako da svaka divizija ima svog predstavnika. Od preostalih šest kandidata, aktuelni NBA igrači biraju pobednika.

Maksi je pobedio sa ukupno 2.545 bodova. Drugi je bio Kevin Lav (Majami Hit), a slede ga Džeret Alen (Klivlend Kavalirs) i Šej Gildžis Aleksander (Oklahoma).

Maksijevi roditelji, Deniz i Tajron, iznenadili su ga sa trofejom u videu koji je na društvenim mrežama podelila NBA liga.

„Ovo mi puno znači. Sportski duh mi puno znači. Izađem na teren i igram, ali uvek poštujem sve svoje saigrače i sve svoje konkurente. Uvek im moraš pokazati poštovanje“ rekao je 23-godišnji Maksi koji je ove sezone imao prosek od 25.9 poena, 6.2 asistencije i 3.7 skokova u svojoj četvrtoj sezoni za Sikserse.

Maksi je drugi igrač Filadelfije koji je osvojio nagradu Sportsmanship posle beka Erika Snoua (1999/2000).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!