Marinovo sećanje na Vesta: „Logo men“ i garant za draftove

NBA 18. jun 202413:46 0 komentara

"Prva pomisao kada kažemo Džeri Vest jeste 'logo men', zaštitni znak NBA", počeo je Marin Sedlaček priču o legendarnom Vestu. Stručni konsultant Sport Kluba je u jutarnjem programu podelio svoje sećanje na dugogodišnjeg saradnika u Memfisu.

NBA liga nikada nije zvanično potvrdila da se u zaštitnom znaku takmičenja nalazi upravo Vest, iako je kreator i grafički dizajner logoa potvrdio da se radi o Džeriju Vestu.

„To je njega dosta pogađalo, to znam. Osim frustracija koje su se zvale Boston Seltiks jer izgubljenih onoliko finala i samo jedno osvojeno donelo je jednu ličnost koja je bila bipolarna. Čovek koji se raduje životu, voli košarku, voli ljude, voli da putuje do onoga koji zna da padne u neku fazu depresije. Putujući sa njim uvek je bilo interesantno videti, što naš narod kaže, kako će se probuditi“, rekao je Sedlaček za Sport Klub i dodao:

„Džeri Vest je neko ko je postavio standarde ne samo u igračkom smislu, već i u organizacionom“.

Sedlaček se prisetio i kako je izgledala saradnja sa Vestom nekoliko dana pred NBA draft.

„Vrlo je specifično bilo to što je u danima drafta Džeri Vest bio garant za potencijalne trejdove. Onda se sve to radilo fiksnim telefonom i postojale su ‘smicalice’ koje su mogle neki tim da odvedu u propast. Pet godina smo imali te sesije, znam vrlo dobro da sedam dana pre drafta nije spavao“, seća se Sedlaček.

Kompletnu epizodu jutarnjeg programa Sport Kluba pogledajte OVDE. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!