NBA timovi planiraju: „Draftuj Bronija, namami Lebrona“

NBA 20. maj 202423:10 3 komentara
Lebron, Savana i Broni Džejms
AP Photo/Nam Y. Huh, xJoshuaxSmithx 32810010 via Guliver

Lebron Džejms, najstariji košarkaš u NBA ligi, ima “igračku opciju” kada je u pitanju njegov ugovor sa Los Anđeles Lejkersima za sledećeu sezonu. To znači da “Kralj Džejms” može sam da odluči da li želi da produži saradnju sa zlatno-ljubičastima do leta 2025. godine i automatski zaradi još 51,4 miliona dolara.

Vrlo je izgledno da će iskusni košarkaš prihvatiti ovu opciju, ali postoji i alternativa.

Ona bi podrazumevala razgranati plan timova koji bi eventualno iskoristili Lebronovu želju da nastupi sa svojim sinom kao saigračem. Lebron Džejms junior, poznat pod nadimkom “Broni”, prijavio se na NBA draft, uprkos neuspešnoj NCAA sezoni na univerzitetu Južna Karolina.

Broni Džejms nje pred start prethodne sezone imao i težak zdravstveni problem kada je hospitalizovan usled srčanog zastoja, ali se posle oporavio i dobio odobrenje lekara da nastavi sa treniranjem i igranjem.

NAJPOPULARNIJE NA PORTALU SPORT KLUBA

Tim Zvezde za finale: Olajinka siguran, tu je i Bukari

Jokić i Denver ispali, Jang kaže: NBA je opet američka liga!

Šokantne optužbe: Kamila Đorđi opljačkala vilu kod Firence

Nije bio naročito uspešan u dresu Južne Karoline, a nije se proslavio ni na draft “kombajnu”, manifestaciji na kojoj se mere i skautiraju potencijalne novajlije za NBA.

Povezano:

Mnogi smatraju da bi neki od pretendenata za naslov prvaka mogli da iskoriste kasni pik druge runde da izaberu Bronija i tako privole njegovog oca u svoj tim.

Ako želite da se borite za naslov i ne razgovarate o tome, to je neodgovorno. Mnogi timovi razmišljaju o tome”, kaže NBA insajder Šems Čaranija.

U prethodnoj sezoni Džejms je beležio 25,7 poena, 8,3 asistencije i 7,3 skoka, iako je najstariji igrač lige.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare