„Ne bismo uzeli zlato u Tokiju da nije bilo Drejmonda“

NBA 14. nov 202117:28 0 komentara
Zek Lavin, Drejmond Grin
Guliver Image / BB210725JE062

Košarkaška reprezentacija SAD u Tokiju je stigla do olimpijske medalje, uprkos činjenici da nije otišla na turnir u najjačem sastavu. Jedan od „zlatnih“ Amerikanac iz Tokija je i zvezda Čikago Bulsa Zek Lavin – on je istakao da je ključnu ulogu u uspehu selekcije Grega Popoviča imao Drejmond Grin.

Amerikanci su u finalu bili bolji od Francuske i došli do četvrte uzastopne zlatne medalje na OI.

Košarkaška reprezentacija SAD:

Nije mogao da postoji bolji saigrač za nas u tom trenutku od Drejmonda Grina. On je bio vođa naše ekipe. Naravno, Kevin Durent je bio naš najbolji igrač, ali bez Drejmonda mislim da ne bismo došli do zlata. On je držao sve na okupu na svakom treningu, gledao snimke utakmica sa svim igračima, terao nas da se prilagođavamo, davao samopouzdanje saigračima. Uvek se trudio da svi budu uključeni“, izjavio je Zek Lavin.

Tačno se vidi zašto su Voriorsi tako uspešni. On je ‘lepak’ za njihov tim. On je taj zbog kojeg sve funkcioniše. On se bavi prvo svim saigračima, pa tek onda sobom“, rekao je američki bek.

I dalje se ne zna da li će reprezentaciju SAD u budućnosti voditi Greg Popovič, a kao jedan od potencijalnih zamenika legendarnog trenera na toj poziciji spominjao se i trostruki NBA šampion kao trener – Stiv Ker.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!