„Nema više mehura, to s***e je gotovo“, Kavaj kao nekad Šek

Košarka 7. jun 202113:06 0 komentara
Kawhi Leonard
REUTERS / Kirby Lee-USA TODAY Sports

Los Anđeles Klipersi plasirali su se u drugu rundu plej-ofa eliminisavši u nesvakidanšnjoj seriji Dalas Meverikse. Tim iz Kalifornije na taj način nije ponovio neuspeh iz „mehura“ u Orlandu u prethodnoj sezoni, a trener ekipe Tajron Lu izjavio je da su sada okolnosti potpuno drugačije.

Kuriozitet je da je pobeda Klipersa u sedmoj utakmici bila prva u seriji na kojoj je slavio domaćin.

NBA:

Ne smemo da se vraćamo na ono što je bilo u Orlandu prethodne godine kada smo ispali od Denvera. To s***e je gotovo. Prošla godina je prošla godina“, izjavio je posle pobede trener ekipe Tajron Lu.

Lu je na taj način stigao do svoje četvrte pobede u sedmoj utakmici plej-of serije u četvrtom pokušaju. Takav skor ima samo još i legendarni trener Boston Seltiksa iz šezdesetih godina Red Ojerbah.

Kavaj Lenard je prvi igrač u istoriji NBA plej-ofa od Šakila O’Nila i NBA finala 2000. godine, koji je u jednoj plej-of seriji imao 30 poena po utakmici u proseku šutirajući iz igre sa barem 60 odsto uspešnosti.

Mislim da je čitav naš uspeh u ovoj seriji krenuo sa Kavajem. On je došao sa mentalitetom da mi ne smemo da izgubilo ovaj meč. On se ni najmanje nije stideo – vodio nas je do pobede. Počeo je da ubacuje na početku, a mi smo morali da budemo koncentrisani u odbrani i da ga pratimo“, izjavio je Redži Džekson, plejmejker Klipersa.

Najbolji u ekipi Klipersa bili su Kavaj Lenard sa 28, Markus Moris sa 23 i Pol Džordž sa 22 poena.

U narednoj rundi Klipersi će igrarti protiv Jute Džez, koja je u svom duelu prve runde rezultatom 4-1 u pobedama eliminisala Memfis Grizlise.