Nije lako: Zubac objasnio kako je to čuvati Jokića

NBA 20. jan 202214:40 3 komentara
Nikola Jokić, Ivica Zubac
AP Photo/Mark J. Terrill via Guliver

Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je u noći između srede i četvrtka najbolju utakmicu svojoj NBA karijeri, ali to nije bilo dovoljno da njegovi Los Anđeles Klipersi poraze Denver Nagetse, koje je predvodio neverovatni Nikola Jokić. Nakon utakmice Zubac je objasnio koliko je ponekad frustrirajuće čuvati Somborca.

NBA:

Zubac je imao 32 poena (sjajnih 15/19 iz igre) i 10 skokova, ali je Jokić ponovo bio na MVP nivou i briljirao sa 49 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

„On dobija loptu u svakom posedu, a toliko ima poteza na raspolaganju da morate da budete spremni u svakom trenutku. Ne smete da se opustite ni za sekund jer će on uvek proći. Ne izgleda uvek lepo, ali je on veoma brz i u postu može da uradi sve. Jedino što možete da radite je da se trudite da ga ne faulirate, ali on jako dobro ume da iznudi kontakt“, izjavio je 24-godišnji Ivica Zubac.

Ovaj 213 centimetara visoki centar iz Mostara u tekućoj sezoni u proseku beleži 9,7 poena i 8 skokova po utakmici. Pre dolaska u Kliperse 2019. godine nastupao je za Zrinjevac, Cibonu, Megu i Los Anđeles Lejkerse.