Nik van Eksel dolazi kod Bogdana da radi sa bekovima

NBA 26. avg 202113:08 > 13:18
Nick Van Exel
Brian Rothmuller Icon Sportswire

Legendarni Nik Van Eksel će se vratiti u stručni štab Atlanta Hoksa. On će biti pomoćnik treneru Nejtu Mekmilanu koji je rekao da će Nik raditi uglavnom sa bekovima Hoksa.

Poslednje dve sezone Nik Van Eksel je radio kao skaut u Dalas Meveriksima. U Atlanti je radio između 2010. i 2012. godine kada je bio zadužen za razvoj igrača, a sada će se usresrediti na rad sa bekovima.

Od kada je završio igračku karijeru, Nik je bio veoma uspešan u razvijanju mladih bekova, nekoliko njih su postali Ol-star igrači. Verujemo da je on sjajno pojačanje za naše jezgro mladih bekova koji moraju da nastave da napreduju„, rekao je trener Atlante Nejt Mekmiklan.

Hoksi su predvođeni bekom Treom Jangom koji će biti glavni igrač franšize u narednim sezonama, a uz njega su tu i mladi bekovi Denadre Hanter, Kevin Herter i Kem Rediš. Takođe je tim iz Džordžije bogatiji za dva beka iz druge runde drafta, Skajlara Mejsa i Šarifa Kupera.

Van Eksel je nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa, Denvera, Dalasa, San Antonija, Golden Stejta i Portlanda, a po završetku igračke karijere bio je trener u Memfisu, Milvokiju, a takođe je radio i kao glavni trener u Dži ligi.

Komentari (0)

Vidi sve komentare