„Obožavao sam svinjetinu, sada mi prija veganska ishrana“

NBA 30. okt 20210:06 2 komentara
Chris Paul
REUTERS / Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Plejmejker Finiks Sansa Kris Pol ispričao je kako je na njega povoljno uticao prelazak na vegansku ishranu, iako mu je u početku bilo teško da napravi tu promenu. Organizator igre ne jede namirnice životinjskog porekla i navodi da je zbog toga njegovo telo spremnije da odgovori na izazove „gustog“ NBA rasporeda.

Pol je prethodne sezone bio jedan od najboljih igrača Finiks Sansa, tima koji je došao do finala NBA.

Povezano:

Kada su mi predložili da postanem vegan, prvo sam mislio – ne treba mi to. Ja sam sa juga SAD, mi jedemo svaki deo svinje na koji naletimo. Međutim, kada sam počeo sa veganskom ishranom, promenila mi je život“, ispričao je 36-godišnji Kris Pol za Rojters.

Neki od drugih popularnih sportista koji su vegani su kvoterbek Čikago Bersa Džastin Filds, šampion Formule 1 Luis Hamilton, a o ishrani na bazi bilja često je govorio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Igram mnogo utakmica tokom sezone i najbitnije je koliko mi se telo brzo oporavlja. Sa novom ishranom oporavak je tekao znatno efikasnije. Prelazak na ishranu na biljnoj osnovi je odjednom sve promenio. Što se više tome posvećujem, to je moje telo u boljem stanju. Zaista sam zahvalan na tome. Igrači bi trebalo da počnu sa ovakvom ishranom u ranoj fazi karijere – ja sam za to saznao tek sa 33-34 godine“, rekao je jedan od najboljih plejmejkera 21. veka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare