Počela je golferska karijera nekadašnjeg NBA prvaka Smita

Golf 12. okt 202115:21 0 komentara
Džej-Ar Smit
Guliver Image/AP Photo/Gerry Broome

Nekada dvostruki NBA šampion Džej-Ar Smit imao je svoj debi u univerzitetskoj golferskoj karijeri u SAD – on je nastupio na turniru “Ilon Finiks Invitejšnal” predstavljajući svoj koldedž Severna Karolina A&T.

Povezano:

Brucoš univerziteta u Severnoj Karolini je osvojio 79. mesto sa osam bogija, dva dupla bogija, dva birdija i šest parova.

Imao sam tremu, istina je. Nisam znao šta da očekujem”, izjavio je Erl Džozef Smith, poznat tokom NBA karijere pod nadimkom Džej-Ar.

Srećan sam što ću moći da se vratim na kampus sa svojim kolegama iz tima i proslavimo dobar rezultat koji smo kao tim ostvarili”, rekao je 36-godišnji golfer i student, a nekada košarkaš.

Džej-Ar Smit je u NBA igrao od 2004. godine, kada je izabran sa 18. pozicije prve runde, do 2020. godine, kada se povukao kao šampion u dresu Los Anđeles Lejkersa. U međuvremenu je osvojio još jednu titulu (sa Klivlendom 2016), a pored Lejkersa i Kavalirsa nastupao je još i za Nju Orleans Hornetse, Denver Nagetse i Njujork Nikse. Dobitnik je nagrade za najboljeg šestog igrača 2013. godine.