Popovič u svom stilu: Šta me motiviše: Plata!

NBA 27. sep 202214:16 5 komentara
Greg Popovič
Guliver Image / AP Photo/Eric Gay

Trener San Antonija Greg Popovič rekao je da mu je glavni cilj u narednom periodu da pomogne igračima Sparsa da napreduju kako bi imali duge i uspešne karijere u NBA.

NBA:

San Antonio su u prethodnom periodu napustili Demar Derozan, Derik Vajt i Dežonte Marej – Sparsi će posle razilaženja sa bitnim igračima pokušati da stvore novi šampionski tim „od nule“. Legendarni trener svoju 27. sezonu na klupi „Mamuza“ dočekuje sa čak šest novajlija u ekipi i još četiri košarkaša kojima će naredna sezona biti druga ili treća u profesionalnoj karijeri.

„Verovatno ne bi trebalo da ovo kažem, ali niko ne bi trebalo da se kladi na nas – nećemo osvojiti prsten ove godine. To se neće desiti“, rekao je 73-godišnjak uz osmeh.

Popovič je ostvario 1.344 pobeda kao glavni trener, najviše u istoriji NBA lige. Sparsi su sa njim na klupi 22 godine zaredom nastupali u plej-ofu i bili šampioni u pet navrata. Popovič je tri puta dobio nagradu namenjenu najboljem treneru, dok je Ol-star sastav sa klupe predvodio četiri puta.

„Šta me motiviše? Moja plata!“, duhovito je završio obraćanje medijima legendarni trener.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, dok će Popovič i njegovi izabranici dan kasnije ugostiti Šarlot Hornetse.