Pucanj u prazno: Lebronov stari saborac na pragu Lejkersa

NBA 20. mar 202314:54 komentara
Tristan Tompson
AP Photo/Morry Gash via Guliver

Los Anđeles Lejkersi su se pre početka tekuće NBA sezone nadali mnogo boljim rezultatima, ali trenutno im je realnost borba za mesta koje vodi u plej-in i plej-of. Ekipa Darvina Hema trenutno zauzima desetu pozicijiu na ujednačenoj tabeli Zapadne konferencije, a pred poslednje sezonske bitke želi da se pojača.

Jedan od košarkaša koji bi mogao da pomogne zlatno-ljubičastima u finišu sezone jeste Tristan Tompson, centar rođen u Kanadi, koji ima bogato NBA iskustvo.

NBA:

Američki mediji prenose da je 32-godišnjak na probi u timu iz “Crypto.com arene”, a u pitanju je igrač koji je dobro poznat najvećoj zvezdi Lejkersa – Lebronu Džejmsu. Tompson, koji je još 2011. bio prvi pik drafta, igrao je sa “Kraljem Džejmsom” zajedno u Klivlend Kavalirsima u Lebronovom drugom mandatu u timu iz Ohaja.

Tompson je bio jedan od bitnih činilaca Kavsa u pohodu na šampionski prsten 2016. godine, a u Klivlendu je ostao do 2020. Potom je jednu sezonu proveo u Bostonu, jednu u Sakramentu, a potom je imao i dve krakte epizode u Indijani i Čikagu.

Međutim, od starta sezone Tompson nije imao NBA angažman, a ostaje da se vidi da li će tokom proble ubediti upravu Lejkersa na čelu sa Robom Pelinkom. Takođe, na probi je i centar Toni Bredli, kojeg su pre tri nedelje otpustili Čikago Bulsi.

Pored Entonija Dejvisa, Lejkersi na centarskim pozicijama mogu da računaju na Džereda Vanderbilta, Ruija Hačimuru i Venjena Gabrijela.