Saigrači mu izbacili Argentinu, NBA zvezda će na Mundobasket

Ronald Martinez/Getty Images

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike napravila je kolosalno iznenađenje pošto je u odlučujućoj utakmici kvalifikacija savladala Argentinu na gostujućem parketu i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Deluje da će karipska selekcija na Mundobasketu biti jača za jednu pravu NBA zvezdu – centra Minesota Timbervulvsa Karla-Entonija Taunsa.

Treći put zaredom će DR nastupiti na Svetskom prvenstvu.

KAT:

“Ovog leta želim da igram za reprezentaciju Dominikanske republike. To bi bilo zaista super i trenutno radim na tome”, kazao je 27-godišnji Karl-Entoni Tauns gostujući u Ringer podkastu.

Tauns je rođen u Nju Džersiju, ali mu je majka poreklom iz Dominikanske republike, a on je za nacionalni tim te države već nastupao 2013. godine kao 16-godišnjak.

Osim Dominikanaca, iz Severne i Južne Amerike na Svetskom prvenstvu će nastupiti Brazil, Kanada, Meksiko, Portoriko, SAD i Venecuela.

U tekućoj sezoni Tauns je odigrao svega 23 utakmice zbog povreda, a u proseku je beležio 20,5 poena (49% iz igre), 7,9 skokova i 5,1 asistenciju. U ligi je od 2015. godine, kada su ga Vulvsi izabrali kao prvog pika drafta.