Šakil Jokiću: Retko ovo govorim centrima, ali ti…

NBA 2. jun 20238:01 19 komentara
Šakil O'Nil
REUTERS/Sam Navarro-USA TODAY Sports

Srpski centar Nikola Jokić sjajno je odigrao prvu utakmicu NBA finala u svojoj karijeri. Vodio je svoje Denver Nagetse do vođsva u seriji koju igraju sa Majami Hitom, a posle utakmice imao je priliku da razgovara sa legendarnim Šakilom O'Nilom, sada anatilitčarem medijske kuće TNT. Popularni Šek je u više navrata iskazao divljenje načinom na koji Srbin igra.

Somborac je utakmicu završio sa 27 poena (8/12 iz igre, 10/12 slobodna bacanja), 10 skokova, 14 asistencija, po 1 ukradenom loptom i blokadom i dve izgubljene lopte za nešto više od 40 minuta u igri.

Povezano:

„Ne dajem često pohvale centrima, ali tebi moram da dam sve pohvale ovog sveta. Zaista je impresivno ovo što možemo da gledamo. Možda jesam sitničav i zameram često, ali znaš šta? Tebi dajem sve pohvale. Sada si zvanično član ‘Saveza centara’. Ovo je pravi centar, Ameriko. Ostali momci nisu, ali ti jesi“, rekao je Šakil O’Nil.

„Hvala Šek, mnogo mi to znači“, odgovorio je Jokić.

„Reci svojoj braći da želim da ih upoznam“, poručio je na kraju O’Nil.

Druga utakmica serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka u dva sata po srednjoevropskom vremenu, a meč će takođe biti odigran u Denveru.