Samo jedan tim pristaje na trejd za Rasa, cena nije mala

NBA 22. jan 202210:22 > 10:27 1 komentar
Rasel Vestbruk
Elsa/Getty Images

Los Anđeles Lejkersima ne ide po planu u tekućoj sezoni, a rukovodstvo tima na čelu sa Robom Pelinkom odlučno je da „osveži“ statav promenama, a jedan od igrača kojeg žele da se reše jeste Rasel Vestbruk. Međutim, trenutno je veoma teško naći trejd-partnera za nekadašnjeg najkorisnijeg igrača lige.

Prema navodima novnara Marka Stajna, jedini tim koji je izrazio interesovanje za Vestbruka jeste njegova bivša ekipa – Hjuston Rokitsi.

NBA:

Međutim, cena koju traži tim iz Teksasa je da LAL prihvate ugovor Džona Vola, po mnogima jedan od najgorih trenutno u NBA. Evidentno je da su iza Vola najbolji dani, a nekada veoma brzi plejmejker ima garantovanih 47 miliona dolara za sezonu 2022/2023, baš kao i Vestbruk. U toj potencijalnoj razmeni Lejkersi bi Rokitsima poslali prvi pik sa drafta 2027. godine i neke pikove druge runde.

Vestbruk je igrao za Rokitse od u sezoni 2019/2020, a potom ga je tim trejdovao u Vašington Vizardse u trejdu u kojem je u suprotnom smeru pošao upravo Džon Vol.

Rasel Vestbruk (33) u NBA je od 2008. godine. Igrao je za Oklahoma Siti Tander, Hjuston Rokitse i Vašington Vizardse, pre nego što je na leto 2021. godine trejdovan u Lejkerse. Bio je MVP lige 2017. godine, devetostruki je Ol-star, a ispisao je istoriju NBA kada je postao igrač sa najvećim brojem dabl-dablova od osnivanja lige.