Seltiksi povukli Garnetov dres, pomirenje sa Alenom

NBA 14. mar 202210:10 3 komentara
Kevin Garnet
AP Photo/Steven Senne via Guliver

Slavni košarkaš Kevin Garnet proveo je šest godina kao košarkaš Boston Seltiksa, a za to vreme postao je jedan od miljenika navijača tima iz Masačusetsa i, što je najbitnije, pomogao ekipi da dođe do šampionskog prstena. „Kelti“ su mu se odužili u nedelju uveče po srednjoevropskom vremenu, kada su tokom utakmice sa Dalas Meveriksima povukli iz dalje upotrebe Garnetov dres sa brojem pet i tako mu ukazali veliku čast.

Slavlje je donekle pokvatio Dalas, prvenstveno Luka Dončić, koji je do pobede vodio tim iz Teksasa.

NBA:

„Zamišljao sam ovo dugo. Otkad sam došao u klub i razgovarao sa Entoanom Vokerom, često sam gledao pod svodove Boston Gardena i zamišljao da će moj dres biti tu“, rekao je nekadašnji Krilni centar.

„Lepo je videti Reja Alena ovde, drago mi je što su ovde, čoveče“, izjavio je 45-godišnji Kevin Garnet po okončanju dirljive ceremonije.

Alen se zamerio Garnetu kada je 2012. godine rešio da napusti Boston i pridruži se Majami Hitu, sa kojim je potom osvojio i šampionski prsten. Garnet je tada u više navrata javno kritikovao svog nekadašnjeg saigrača, ali su se dve NBA legende ipak pomirile.

Garnet je u NBA igrao od 1995. do 2016. godine – u dva navrata bio je košarkaš Minesota Timbervulvsa, za Seltikse je nastupao od 2007. do 2013, a za Bruklin Netse od 2013. do 2015. godine.

Najveći uspeh u karijeri osvojio je 2008. godine kada je Seltikse odveo do titule NBA šampiona zajedno sa Prisom i Alenom, a čak 15 puta bio je učesnik Ol-star utakmica. Najbolji defanzivac lige boi je 2008. godine, a sa reprezentacijom SAD u Sidneju 2000. osvojio je naslov olimpijskog prvaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare