Skromni Harden: Elitni sam lider, elitni saigrač…

NBA 15. jan 202120:55 2 komentara
Džejms Harden
Photo by Carmen Mandato/Getty Images

Novi košarkaš Bruklin Netsa Džejms Harden u svojoj prvoj izjavi po dolasku iz Hjuston Rokitsa kaže da ne vidi problem u tome da igra sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom u istom timu.

„Elitni sam igrač, elitni lider i elitni saigrač, neko ko je spreman da uradi sve kako bismo ostvarili što više pobeda, da se žrtvujem“, kaže 31-godišnji Harden u svom prvom obraćanju medijima kao igrač Netsa.

Povezane vesti

Mnogi smatraju da će jedna lopta biti nedovoljna za Hardena, Durenta i Irvinga u istom timu.

„Možda će biti potrebno vreme, a možda i neće. Svi smo pametni i nesebični smo i svesni smo šta je ulog. Treneri treba da nas stave u pravu poziciju, a i mi treba na parketu da pomognemo jedni drugima. Kako vreme prođe i kako steknemo osećaj jedni za druge, biće lakše. Želimo da onaj drugi uspe, da ceo tim bude uspešan“.

Harden je rekao da je posle kraja prošle sezone ocenio Rokitse od glave do pete.

„Smatrao sam da nemamo šanse. Nisam se odnosio s nepoštovanjem ni prema kome (njegov bivši saigrač Demarkus Kazins to je rekao), samo sam prokomentarisao da tim kao celina nije dovoljno dobar da se bori za titulu. U ovoj fazi karijere, ja želim da se borim za titulu“.

Brada je potvrdio da su Netsi bili na vrhu njegove liste želja i zahvalio se Rokitsima što su mu pomogli da tu i dođe.

Na pitanje o svom fizičkom stanju u ovoj fazi sezone (igrao je sa primetnim viškom kilograma), Harden je uz osmeh odgovorio:

„Sjajno je“.

Netsi imaju skor od sedam pobeda i šest poraza.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare