Sladak otkaz: Ne radi više, a isplatiće mu 65 miliona dolara

NBA 20. jun 20248:00 3 komentara
Monti Vilijams
Nic Antaya/Getty Images

Da li je ovo jedna od najvećih grešaka u istoriji sporta, barem finansijski gledno?! U leto 2023. godine Detroit Pistonsi su angažovali trenera Montija Vilijamsa, sa kojim su imali velike ambicije. Nadali su se da će preokrenuti kurs kojim se kreće ova trofejna, ali u poslednje vreme veoma neuspešna franšiza.

Zbog toga su Vilijamsu dali dotad najveći ugovor u istoriji košarke, kada je jedan trener u pitanju. Vilijams je dobio šestogodišnji ugovor vredan 78 miliona dolara. Doduše, treba reći da su u međuvremenu unosnije ugovore potpisali legendarni treneri Stiv Ker, Greg Popovič i Erik Spolstra.

Međutim, Detroitu nije išlo kako se rukovodstvo tima nadalo. U sezoni 2023/2024. bili su najgori tim lige, nadomak brojnih negativnih rekorda, pa je sada doneta odluka da se sa “projektom Vilijams” završi.

NAJČITANIJE NA SAJTU SPORT KLUBA

Šurbatović o „Ubij Srbina“: Spremni smo da napustimo EURO

Piksijeve 3 izmene za Sloveniju: Bez Gudelja i Sergeja

Sjajna Srbija okrenula Kubu: Vidi se Pariz!

Međutim, postoji jedan problem – organizacija iz Mičigena moraće da isplati Vilijamsu čak 65 miliona dolara za narednih šest godina u kojima uopšte neć ni voditi klub!

NBA:

Očekivalo se da će Vilijams napraviti uspešan tim predvođen Kejdom Kaningemom, nekadašnjim prvim pikom drafta, ali sve se odigralo obratno. Pistonsi su završili sezonu sa skorom 14-68, najgorim u istoriji franšize, a sa 28 poraza zaredom izjednačili su najgori takav niz u istoriji čitave NBA.

Ništa nije ukazivalo da će Vilijams biti toliko neuspešan, iako mu je i prethodni poslodavac uručio otkaz. Bili su to Finiks Sansi, koji su se okrenuli Frenku Vogelu.

Prethodno je Monti radio kao glavni trener u Nju Orleans Pelikansima (2010-2015), a kao pomoćnik je bio član stručnih štabova Portlanda, Oklahoma Sitija i Filadelfije.

Kao igrač je na poziciji niskog krila od 1994. do 2003. igrao u NBA, uglavnom uz sporednu ulogu. Najbolji je bio dok je nastupao za San Antonio pod vođstvog Grega Popoviča.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare