Spolstra: Jović ima instinkt, želi da bude pouzdan

NBA 26. nov 202213:34 0 komentara
Sam Navarro-USA TODAY Sports

Nikola Jović je usled nekih neočekivanih povreda u Majamiju postao starter "vreline". Protiv Vašingtona je već peti put počeo jednu NBA utakmicu, a imao je sedam poena i jedan skok.

Trener Hita Erik Spolstra je posle pobede Majamija protiv Vašingtona hvalio srpskog igrača koji je direktno iz Mege došao u NBA. Kaže da Jović ima neko profesionalno iskustvo, ali da tek treba dosta da uči.

„Brzo uči i ima ponosa u onome što radi. Hoće da uradi stvari kako treba. Želi da bude pouzdan ovom timu. Ima zaista dobre napadačke instinkte ne samo kao dodavač i u situaciji kada treba da postavi blok, već se odlično ubacuje u prostor, zna kako da iskoristi različite stvari, i tu je takođe i njegova vizija. Ne plaši se trenutka. Prijatno mu je na terenu i uspeva da zasluži poštovanje svih u svlačionici“, rekao je trener Erik Spolstra.

Jović je sa druge strane rekao da još mora mnogo da napreduje fizički kako bi igrao odbranu kako treba na NBA nivou.

„Dosta sam napredovao i radim na odbrani. To je glavna stvar za mene. Teško je jer su ostali momci fizički jači, a ja sam mršaviji i moram da nabacim neke kilograme. Radim koliko god mogu. Radi se samo o tome“, rekao je Nikola Jović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!