Stiv Ker i lep način da Krisu Polu kaže da će biti rezerva

NBA 26. sep 202318:49 3 komentara
Kris Pol
Ezra Shaw/Getty Images

Plejmejker Kris Pol će krajem oktobra započeti svoju 19. NBA sezonu, a prvi put će u karijeri nositi dres Golden Stejt Voriorsa. Budući da za tim Stiva Kera već igra Stef Kari, najuspešniji plejmejker 21. veka, postavlja se pitanje da li će CP3 prvi put u bogatoj karijeri biti rezerva?

Trener “Ratnika” Ker je govorio za medije povodom zvaničnog početka “trening kampa”, priprema za novu sezonu. Hoće li veteran Pol biti zadovoljan ulogom koja će mu biti namenjena?

Povezano:

“Još nismo sigurni kako će sve izgledati kada počne sezona, a tokom priprema ćemo sačiniti strategiju. Ipak, uveren sam da ćemo na kraju napraviti dobar plan”, rekao je Stiv Ker, četvorostruki NBA šampion u trenerskoj karijeri.

Da li će Pol biti starter?

“Mi praktično imamo šestoricu startera, a svake noći samo petorica mogu da imaju taj status. Petoricu momaka poznajem veoma dobro, a sada upoznajem i Krisa. Ono u šta sam apsolutno siguran je da svako od njih želi da pobedi više nego bilo šta drugo”, rekao je trener Golden Stejta.

Osim Pola, petorica spomenutih startera biće Stefen Kari, Klej Tompson, Endru Vigins, Drejmond Grin i Kevon Luni. Ta petorica igrača bili su starteri u Golden Stejtovom pohodu na šampionski prsten 2022. godine.

Kris Pol
Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images

Pol ima 38 godina i ugovor do leta 2025. godine, koji je “težak” 30 miliona dolara po sezoni. Međutim, sezona 2024/2025. nije garantovana. Pol je praktično zamena za Džordana Pula, beka koji je bio u fizičkom sukobu sa Drejmondom Grinom prošlog leta i koji je sada igrač Vašington Vizardsa.

Neverovatno zvuči podatak da je Kris Pol u NBA karijeri odigrao 1.214 utakmica regularne sezone i 149 utakmica plej-ofa i nijednom nije ušao u igru sa klupe.

Kris Pol se smatra jednim od najboljih igrača svih vremena koji nikada nisu osvojili titulu, a u sjajnoj karijeri 12 puta je bio učesnik Ol-star susreta i četiri puta član idealne NBA petorke. Osim toga, dvostruki je olimpijski šampion. Međutim, veliki timski uspeh u plej-ofu izostaje od 2005. godine, kada je draftovan kao prvi pik prve runde.

Bonus video