Računica za Denver: Kako napraviti trejd za Bogdana?

NBA 18. jun 202414:02 2 komentara
Bogdan Bogdanović Denver Trade Machine
Printscreen

“ESPN trejd mašina” je zanimljiva igračka za ljubitelje NBA. U pitanju je softver koji obračunava plate košarkaša u najkvalitetnijoj ligi sveta i pokazuje da li su hipotetički trejdovi mogući ili ne.

NAJČITANIJE NA PORTALU SPORT KLUBA

Panter se emotivno oglasio povodom odlaska iz Partizana

Reakcije na rastanak Kevina Pantera i Partizana

Jelenu Dokić sada kritikuju zato što je smršala

Koriste ga navijači za maštanja u stilu “šta treba da uradimo da bismo doveli njega”, ali i novinari i funkcioneri da grafički pregledno predstave potencijalne razmene.

NBA:

Jedan od takvih imaginarnih trejdova je i onaj prema kojem bi u Denver Nagetse mogao da dođe niko drugi do Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije i dobar prijatelj Nikole Jokića, glavne zvezde organizacije iz Kolorada.

Ovom eventualnom transakcijom bavio se Harison Vind, američki novinar koji izbliza prati “Zlatno grumenje”.

Ako Kentejvijus Kaldvel-Poup ode i Nagetsi odu ispod druge granice za dodatni porez, mogli bi da sastave ovakav ‘paket’ kao ponudu za Bogdana Bogdanovića. Plate se slažu, tu je mladi talent, ali i budući pik prve runde”, napisao je Vind.

Šta bi sve bilo uključeno u eventualni trejd?

Nagetsi dobijaju Bogdana Bogdanovića i njegov ugovor od 17,2 miliona dolara za naredne tri sezone.

Zauzvrat, Denver će dobiti Zika Nadžija (8,8 miliona na četiri sezone), Redžija Džeksona (5,2 miliona za jednu sezonu) i Hantera Tajsona (1,8 miliona za tri sezone). Osim toga, možda i najvažnije, Denver bi timu iz Džordžije ustupio izbor prve runde na predstojećem NBA draftu.

Jasno je da Nagetsi, šampioni iz 2023. godine moraju da ojačaju rotaciju posle eliminacije u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Pozicija beka-šutera bila bi veoma značajna u toj rekonstrukciji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare