Vlasnik Nagetsa ispričao nerealnu anegdotu o Jokiću

NBA 17. apr 202421:06 39 komentara
AP Photo/David Zalubowski/GUliver Images

Džoš Kroenke, vlasnik Denver Nagetsa, otkrio je šta je bio presudan trenutak da se Nagetsi odluče da zadrže Nikolu Jokića, a da se odreknu Jusufa Nurkića.

NAJPOPULARNIJE NA SPORT KLUBU

MVP trka: Glasovi pristižu, Kako stoji Nikola Jokić?

Još je rano: Nadal se raspao u drugom setu!

Evroliga suspendovala Teodosića i kaznila Partizan

Jedno vreme njih dvojica borili su se za mesto u timu i obojica su igrali veoma dobro.

„Bilo je to vreme kada su Voriorsi dominirali i tada je trend u ligi bio da se igra ’smol-bol’, da svi šutiraju, čak i više nego što je to sada slučaj. Svi su želeli preko noći da postanu Voriorsi, i nismo mogli da stavimo u isto vreme na teren Jusufa i Nikolu. Dakle, imamo dvojicu momaka od 213 cm koji su veoma vešti i nesebični… Jeste imalo prednosti kada igraju skupa, ali bilo im je teško u odbrani kada su na drugoj strani četvorica bekova i sl“, rekao je Kroenke i dodao:

NBA:

„Morali smo da vidimo šta ćemo da radimo. Posle Nikoline prve sezone, mislim da je bio u najboljem timu rukija, i na polovini smo njegove druge sezone – shvatili smo da moramo da napravimo izbor jer su obojica bili na nivou startera na poziciji centra. Jusufov ugovor isticao je, mislim, za oko godinu dana, uposlili smo analitičare da ih uporede, da uzmu u obzir različite stvari“.

Potom su analitičari doneli ključnu prezentaciju, posle koje je odlučeno da je Jokić taj, a Nurkić je u februaru 2017. godine trejdovan u Portland.

„Doneli su nam jedno poređenje, i sada imamo ’igrača A’ i ’igrača B’, jedina razlika je što je igrač A stariji dve godine u trenutku kada je sofmor u NBA. Jasno se videlo da su brojevi igrača B bolji u svakoj kategoriji. Pitao sam, tj. pretpostavio – OK, reći ću da je igrač B Nikola. Rekli su mi da jeste on, pa sam pitao: ’OK, ko je igrač A, je l’ to neko poređenje s Nurkom ili s nekim iz lige?’ Odgovorili su mi: ’Igrač A je Leri Bird’“, zaključuje Kroenke.

Ostalo je istorija, Jokić je (zasad) dvostruki MVP, a prošle sezone nosio je Nagetse do titule.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare