Vučević: Odrastao sam gledajući Džordana i Pipena

NBA 11. apr 202112:21 > 12:22 4 komentara
Nikola Vučević
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Nikola Vučević, reprezentativac Crne Gore, nastavio je sa sjajnim partijama u NBA ligi i posle trejde, odnosno prelaska iz Orlanda u Čikago. Na početku, nije sve krenulo kako treba, ali posle četiri poraza u nizu, Bulsi su ušli u pobednički ritam.

Od kako je stigao u sastav Bulsa, Nikola je proseku ubacuje 26,2 poena, uz 10 skokova i 3,6 asistencije po meču. Sa Zekom Lavinom i saigračima nastojaće da stigne do plej-of u kojem je Čikago posljednji put bio 2017. godine.

„Za moju generaciju Bulsi su jedna od najvećih franšiza u NBA ligi. Odrasli smo gledajući Majkla Džordana, Skotija Pipena i ostale kako dominiraju ligom. Bili smo veliki fanovi Čikaga, tako da sam veoma uzbuđen što sam postao deo kluba koji ima veliki ugled i tradiciju“, rekao je Vučević za „Basketball News“, pa nastavio:

„Imamo mladu ekipu i veliki broj mladih igrača, pa bi plasman u plej-of bio zaista veliki uspeh. Čelnici kluba slažu kockice u željeni mozaik, evidentno je da žele da se vrate u sam vrh NBA lige, a plasman u doigravanje bi predstavljao veliki korak ka ostvarenju prethodno spomenutog cilja”.

Na pitanje kako je saznao i kako je reagovao na odluku i dogovor čelnika klubova, da se seli iz Orlanda u Čikago, Nikola je rekao:

„Bio sam sa sinom. Imao sam slobodan dan kada me je pozvao generalni menadžer i rekao mi da sam trejdovan. Rekao mi je, ideš u Čikago. Nije to bila neočekivana odluka. Redovno su mu obaveštavali kako se odvija situacija. Međutim, moram da priznam da sam u prvom momentu bio malo šokiran, iako sam znao da se to može dogoditi.”, naglasio je Vučević i nastavio:

Dosta vremena sam proveo u Orlandu. Bilo mi je zaista jako lepo, imao sam posebnu vezu sa franšizom, gradom, navijačima. Prošao sam put od mladog momka, do čoveka koji je odrastao, oženio se, ima decu. Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim odluci da sam trejdovan. Posle nekoliko dana uspeo sam da se saberem i bilo je dobro. To je deo posla kojim se bavim i ovakve stvari se dešavaju. Znao sam koji su timovi zainteresovani za mene, ali do kraja nisam znao gde ću nastaviti karijeru.“

Nikola Vučević je sjajno prihvaćen od strane svih članova Čikaga, jako brzo se prilagodio i aklimatizovao na novu sredinu.

„U Čikago sam zaista prihvaćen izuzetno lepo, svi su nastojali da mi pomognu da se što pre prilagodim, da se osećam kao kod kuće. Već posle dve nedelje sam pronašao smeštaj i vrtić za decu, pa je sve postalo mnogo lakše. Nije mi bilo lako, nije mi bilo svejedno kada sam odlazio iz Orlanda, ali srećan sam što sam u Bulsima. Reč je o neverovatnoj organizaciji, istorijskoj franšizi“, poručio je Vučević.

Nikola Vučević i Čikago se nalaze u zoni plej-ofa, pa nastavljaju borbu za mesto u doigravanju.

Komentari (4)

Vidi sve komentare