Marjanović potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Roketsima

NBA 21. sep 202313:46 2 komentara
Boban Marjanović
REUTERS/Thomas Shea-USA TODAY Sports

Srpski košarkaš Boban Marjanović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Hjuston Roketsima, zvanično je potvrđeno. Centar će tako nastaviti sa nastupima za tu franšizu, čiji je deo od prošle godine. Bobi će moći da zaradi gotovo tri miliona dolara, dok je mu je 1,3 miliona zelenih novčanica garantovano po potpisu.

Bobiju je na kraju prošle sezone u NBA ligi istekao ugovor sa Teksašanima, ali je postigao dogovor oko nove jednogodišnje saradnje. Marjanović će na taj način od primanja u NBA zaraditi gotovo 40 miliona dolara bruto.

NBA:

Između dve sezone bilo je spekulacija da bi Marjanović mogao da se vrati u Evropu, ali se odlučio na nastavak saradnje sa „Raketama“. Srpski košarkaš je na ’Starom kontinentu’, između ostalog, igrao za Hemofarm, CSKA, Megu i Crvenu zvezdu.

Za Marjanovića će predstojeća sezona biti druga u Rokitsima, a deveta u najjačoj ligi na svetu. Srpski centar je najduže igrao za Dalas Maverikse – tri sezone, pre selidbe unutar Teksasa, a prethodno je branio boje San Antonio Sparsa, Detroit Pistonsa, Los Anđeles Klipersa i Filadelfija 76ersa.

Tokom prošle sezone Bobi je odigrao 31 utakmicu u dresu Rokitsa i prosečno je beležio 3,3 poena, uz 1,9 skok po utakmici.

Boban je jedan od 14 košarkaša koji su 223 centimetra ili više visoki, a da su nastupali u NBA ligi. Marjanović samo je šest takvih igrača odigralo više minuta u NBA ligi od od srpskog centra.

Bonus video: