Bajern furiozno, Jaramaz vrlo dobar

Ognjen Jaramaz, Bajern
Guliverimage/xkolbert-press UlrichxGamelx

Bajern je na furiozan način stigao do pobede nad Braunšvajgom - 96:80, a na ostalim mečevima 3. kola BBL lige u nedelju su postignuti ovi rezultati: Frankfurt - Hamburg 64:74, Sintainiks - Kralshajm 116:111 (produžetak) i Ludvisburg - Alba 74:62.

Bajern je sve vreme susreta sa Braunšvajgom dominirao i u finišu stigao do „plus 20“, jednostavno, gosti nisu imali šta da traže u Minhenu protiv favorizovanog domaćina. Dešon Tomas je za pobednički sastav uknjižio 18 poena i 6 skokova, a vrlo dobru partiju pružio je Ognjen Jaramaz, koji je za 25 minuta upisao 16 poena 4 asistencije, dok je Nihad Đedović na svom kontu imao 11 poena i 2 skoka.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Benedikt Turudić sa 17 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

Hamburg je veći deo meča u Frankfurtu bio u dvocifrenom vođstvu i zasluženo trijumfovao. Robin Kristin je za Hamburg ubacio 19 poena i dodao 6 skokova, a za Frankfurt, Kvantez Robertson je upisao 17 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Sintainiks je na svom parketu porazio ekipu Kralshajm Merlinsa posle mnogo uzbuđenja i u regularnom delu susreta i u produžetku. Behnam Jakčali je za pobednika zabeležio 24 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a Nikola Rebić je odigrao odlično, upisao 18 poena (1-0 za dva, 6-3 za tri i 9-9 slobodna bacanja) i dodao 3 skoka i 5 asistencija.

U poraženom timu Ti Džej Šorts je uknjižio dabl-dabl učinak, 30 poena, 6 skokova i 12 asistencija, a odličnu partiju pružio je Bogdan Radosavljević, koji je upisao 20 poena i 4 skoka.

Alba se spotakla na gostovanju u Ludvisburgu, domaći tim je ceo meč igrao sigurno, nije ispuštao rezultatsku prednost iz ruku. U pobedničkom sastavu Džastin Simon je postigao 16 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije, a u Albi Luk Sikma je uknjižio 20 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Tabela: Hajdelberg i Bamberg 3-0, Ludvisburg, Sintainiks, Bon i Čeminc 2-1,  Bajern, Getingen, Bajrut i Vircburg 1-1, Oldenburg, Alba, Gisen, Hamburg, Braunšvajg, Ulm i Kralshajm Merlins 1-2 i Frankfurt 0-3.