Pobede Bojrojta i Krajlshajma

košarka lopta koš
Shutterstock, Inc

Odigrane su dve zaostale utakmice košarkaške Bundeslige. U meču prvog kola Krajlshajm je savladao kod kuće Hemnic 88:76, dok je u susretu četvrtog kola Bojrojt slavio u gostima protiv Vehte 92:89.

Posle mnogo preokreta i u neizvesnoj završnici Bojrojt je uspeo da dođe do pobede u gostima protiv Vehte. A nije moralo da bude tako. Gosti su u poslednjoj četvrtini stekli i 14 poena prednost – 82:68. Ali od tada su uspeli da postignu samo 10 poena, a protivniku dozvolili čak 21. Međutim, ipak su sačuvali pobedu.

Kod pobednika Bartli je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je na drugoj strani kod poraženog tima Kliford postigao 20 poena, a Stefan Peno je meč završio sa šest. Vehta ni posle pet mečeva nema pobedu, dok se Bojrojt popeo na deobu osmog mesta sa skorom 3-2.

Odličnu sezonu nastavljaju Krajlshajm Merlinsi, koji su kod kuće pobedili Hemnic 88:76 i tako se učvrstili na deobi četvrtog mesta skorom 4-1, koliko imaju i Oldenburg, Alba i Ludvigsburg, dok su ispred Ulm i Hamburg sa 4-0, a Bajern je lider sa 5-0.