Ataman: PAO ima najbolje navijače, naš tim je magičan

Ergin Ataman
2024 Euroleague Basketball

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman sijao je od sreće pošto je njegov tim kompletirao duplu krunu u sezoni 2023-24.

PAO je ranije već osvojio trofej namenjen prvaku Evrolige, da bi u finalnoj seriji domaćeg prvenstva nadoknadio 0-2, ostvario tri vezana trijumfa i preoteo titulu velikom rivalu Olimpijakosu – koji je pobedio Zelene u finalu Kupa Grčke.

KOŠARKA:

„I u četvrtfinalnoj seriji Evrolige smo gubili, bilo je 2-1 u korist Makabija. Tada smo preokrenuli, plasirali se na Fajnal-for i postali šampioni Evrope.“

Samo je jednom ranije u finalu grčke lige neki tim uspeo da se posle dva vezana poraza na otvarnju serije domogne titule. To je učinio AEK 2002. godine, takođe protiv Olija.

„Olimpijakos je imao 2-0 u finalnoj seriji grčke lige. Niko osim nas, članova tima, nije verovao u preokret. Svi su rekli da je to nemoguće, ali mi nismo gubili nadu“, rekao je Turčin i dodao:

„Igrači su znali da imamo šanse, a ja sam im poručio da smo mi magični, čudesan tim i da bi za svaki drugi to bio prevelik zalogaj. Na kraju smo i uspeli da dođemo do titule… ponosan sam na sve članove ekipe. Imali smo najbolju podršku u Evropi. Čudesna sezona je počela 2023. godine, pa je 23 i magičan broj.“

Cup Tree provided by Sofascore

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!