Rakočević napušta KSS: Mnogo toga smo ostvarili

Košarka 10. dec 202014:33 > 14:47 2 komentara
Igor Rakočević
Aitor Arrizabalaga/EB via Getty Images

Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević neće više biti potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, pošto mu se četvorogodišnji mandat okončao, napisao je na društvenim mrežama nekadašnji reprezentativac.

Naredna skupština KSS će biti održana u ponedeljak, a na njoj će biti imenovan Rakočevićev naslednik – to će biti nekadašnji kapiten „Orlova“ Nenad Krstić.

Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od četiri godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo. Osvojene su tri zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen. Neki od naših najtalentovanijih mladih igrača koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije. Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim”, napisao je Igor Rakočević.

Rakočević ima 42 godine, a u bogatoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu, Budućnost, Minesota Timbervulvse, Valensiju, Real Madrid, TAU Keramiku, Efes Pilsen i Sijenu, pre nego što je u svom trećem mandatu u crveno-belom dresu kluba sa Malog Kalemegdana okončao igračku karijeru 2013. godine.

Zvezda je njegov dres sa brojem osam povukla iz upotrebe, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je evropski šampion 2001. i svetski šampion 2002. godine.

Komentari (2)

Vidi sve komentare