Sonja: Saigračice padaju na glavu, bez njih ne može

Reprezentacija 19. jun 201723:10 > 23:12
Christian Petersen/Getty Images

Srpska košarkašica Sonja Petrović rekla je da je zadovoljna što je njen tim posle pobede nad Slovenijom ostao u igri za odbranu titule na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Reprezentacija Srbije je su u odlučujućoj utakmici grupne faze slavile protiv Slovenije rezultatom 88:69, a zahvaljujući trijumfu Francuske nad Grčkom zauzele su drugo mesto.

Petrovićeva je duel sa Slovenkama završila sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova, uprkos tome što je poslednjih dana muči povreda.

Najbitnije je da nismo na putu kući… Slovenke su pokazale zašto su ovde, utakmica je bila previše teška, iako to rezultat ne govori. Čestitke svim saigračicama i sturčnom štabu, stvarno smo dale sve od sebe. Krenule smo u grču zbog opterećenja, ali naše igračice koje su tokom celih priprema u senci i o kojima se ne priča jer nisu povređene i nisu vođe, dale su nam energiju. I Maja Škorić, i Tina Jovanović, i Tamara Radočaj, i Nevena Jovanović koja je preuzela veliku odgovornost, sve su na neki način imale zadatke i prikrivale sve naše nedostatke koje imamo, posebno Ana i ja trenutno… I Jelenu Milovanović je stiglo… Tako da kapa dole njima, one rade dva meseca i padaju na glavu i bez njih se ništa ne bi dogodilo. Nadam se da je ovo probijanje leda i da ćemo pokazivati bolje igre do kraja Evropskog prvenstva. Ovo je stvarno timski uspeh“, istakla je Petrovićeva.

Izabranice Stevana Karadžića već u utorak u borbi za mesto u četvrtfinalu čeka susret sa Češkom. Ako pobede, njihov rival potom će biti Španija.

To je to, probudile smo se i pokazale zašto smo došle na Evropsko prvenstvo. Ne znam šta nas je kočilo, ali sad smo na pravom putu. Recept za pobede je da svaka da sve od sebe, drugačije ne možemo. Nismo skup velikih zvezda, imamo ih naravno, ali borbenost je ključ svega. Sve što sam radila je za tim, bilo je sve ili ništa. Kao što nam je selektor Karadžić rekao pre meča, morale smo da damo maksimum mogućnosti. Borile smo se za Srbiju, za našu državu, nismo smele da odemo kući. Nadam se da je ovo ta utakmica u kojoj smo ‚kliknule‘, takav nam je mentalitet da moramo sve težim putem, otežale smo sebi maksimalno i onda pokazale pravo lice“, istakla je Maja Škorić.